nieuws

Tom Berghmans – Jeugddrumband

 
Tom Berghmans (1992) is sinds 2004 slagwerker bij de drumband en Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht. Behalve slagwerker is hij ook lid van de jeugdcommissie en is hij instructeur van de jeugddrumband. Tevens verzorgt Tom de slagwerkproeflessen. Tijdens zijn muziekschoolopleiding (Hafa D) heeft hij vier jaar gespeeld bij het ‘jong oranje’ van de klassieke muziek: het JeugdOrkest Nederland. Zijn docenten waren onder andere Ramon Lormans en Henrico Stevens. Tom volgde masterclasses bij onder andere Paul Jussen en Vincent Cox.
Na zijn studie Facility Management (Event and Leisure) is Tom gaan werken als programmamanager Cultuur bij de Stichting Cultura Mosae te Maastricht. Als zodanig is hij betrokken bij diverse grote culturele evenementen in Maastricht waaronder het cultuurprogramma Magisch Maastricht en de Opening van het Culturele Seizoen.
Verder is Tom nog als slagwerkdocent verbonden aan de Harmonie Walburga Amby en heeft hij een eigen bedrijf onder de naam ToBe Events. Tien jaar geleden was hij medeoprichter van het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest.