nieuws

Percussiegroep op Concours!

4 december 2022

Aan alle leden, donateurs, sponsoren & sympathisanten van de ‘Greune van Wolder’,

Zoals wellicht bekend zal onze drumband olv dirigent Paul Schrader aanstaande zondag 11 december deelnemen aan het bondsconcours in Oosterhout. De concours optredens vinden plaats in Theater De Bussel in Oosterhout. Het optreden van onze percussiegroep is gepland om 14.00 uur. De uitslag zal rond 18.15 uur bekend worden gemaakt. De zitplaatsen in de bus voor slagwerkers en supporters waren in een mum van tijd uitverkocht. Wil je er toch bij zijn, dan kan men op eigen vervoer gaan of wellicht carpoolen; er zijn nog entreekaarten beschikbaar aan de kassa in Oosterhout.

Generale repetitie!
Om u toch de gelegenheid te bieden en/of wilt u nu al eens genieten van het gevarieerde concertprogramma, dan bent u van harte welkom bij de generale repetitie. Deze zal plaatsvinden in de Greune Zaol, aanstaande vrijdag 9 december om 19.00 uur; in tegenstelling tot wellicht eerdere berichtgeving vindt er geen mini-concert plaats van ons harmonieorkest.

Het concert programma
Het concert dat de percussiegroep ten gehore gaat brengen bestaat uit drie concertwerken met als thema de musketier D’Artagnan, die als gardeofficier van Lodewijk XIV persoonlijk de belegering van Maastricht in 1673 leidde. Hierbij kwam hij door een musketkogel door zijn keel om het leven. Volgens overlevering ligt hij begraven in ons dorp onder de Petrus en Pauluskerk. Meer info over D’Artagnan ? check dan Wikipedia.

  1. Het 1e werk, met de titel “Secret of the Valley” van Vincent Cox, beschrijft het opgroeien van D’Artagnan in kasteel Castelmore, zijn opleiding en carrière als musketier en vertrouweling van de Zonnekoning Lodewijk XIV. 
  2. Het 2e werk, “Steve’s journey to Madagascar” van Jonathan Gilmer, beschrijft de reis van het Franse leger met musketier D’Artagnan vanuit Frankrijk om Nederland te veroveren.
  3. In het laatste werk hoort u de aanval en het beleg van Maastricht met in de hoofdrol D’Artagnan. Het stuk heet dan ook “D’Artagnan, le Siège de Maestricht“, en is in opdracht van de percussiegroep geschreven door de Limburgse componist Etienne Houben. De verteller tijdens dit werk is Wim Steinbusch.

Het belooft een spannend en tevens boeiend concert te worden met mooie muziek, in een decor van licht, beeld en geluid. Na de generale repetitie (om ca. 19.30 uur) is er een nazit, waarbij er ook tijd is om samen (op groot scherm) de kwartfinale te kijken van Nederland – Argentinië. Een geweldige avond verzekerd!

Wij wensen de percussiegroep alvast veel succes bij het concours!

Met muzikale groet,

Bestuur Harmonie St. Petrus & Paulus