nieuws

Patroonheiligen Petrus & Paulus

25 juni 2024

Aan alle leden, donateurs, sponsoren & sympathisanten van de ‘Greune van Wolder’,

Aanstaande zondag 30 juni vieren we ons Patroonsfeest. Dit is altijd een mooi en sfeervol evenement dat vaak het einde van het muzikale seizoen markeert.

Vroeg op
Zondagmorgen vertrekt het volledige korps, met in hun midden liefst vijf jubilarissen, om 9.15 uur onder een frisse zomerzon vanaf de zaal richting de parochiekerk. Hier herdenken we onze overleden leden tijdens de Heilige Mis van 9.30 uur, opgeluisterd door het harmonieorkest. Na de Mis marcheren we onder een inmiddels stralende zon, via een rondje om de kerk, naar de Greune Zaol. Hier heeft ons onvolprezen damescomité de tafels gedekt voor een feestelijk ontbijt met broodjes en vlaai.

Jubilarissen
De jubilarissen van dit jaar zijn: Nettie Savelberg, Marianne Pepels-Snels, Claudia Moonen en Bas Nijsten (allen 40 jaar lid) en erevoorzitter Laurent Vandenboorn (60 jaar lid).

Nettie Savelberg en Marianne Pepels-Snels begonnen in 1984 als begeleidsters van de majorettengroep en bleven dit doen tot de groep enkele jaren geleden werd opgeheven. Ze zijn al jarenlang actief in het damescomité. Marianne is daarnaast medebeheerster van de uniformen, terwijl Nettie slagwerkster en organisator bij de Pie & Pow-kapel is. Bovendien was Nettie bijna 30 jaar beheerder en het gezicht van de Greune Zaol. Kortom, onmisbare dames.

Claudia Moonen speelt al 40 jaar dwarsfluit bij de Greune, waarvan 30 jaar als soliste. Haar ambitie reikt verder dan alleen musiceren; sinds vijf jaar is Claudia ook actief bestuurslid en lid van de concertcommissie, waar ze diverse muzikale projecten leidt.

Bas Nijsten is al 40 jaar muzikant, waarvan 34 jaar bij de Greune. Hij is uitgegroeid tot een zeer betrokken en onmisbare muzikant. Als concertmeester, soloklarinettist en voorzitter van de muziekcommissie is hij de rechterhand van de dirigent.

Erevoorzitter Laurent Vandenboorn viert zijn diamanten jubileum. In zijn 60-jarige lidmaatschap heeft hij bijna alle functies binnen de vereniging vervuld, van leerling-klarinettist tot lid en voorzitter van het feestcomité en de carnavalsvereniging. Zijn bijdrage aan de bouwcommissie, die de nieuwe zaal realiseerde, is een hoogtepunt in zijn carrière bij de Greune.

Nazit
Aansluitend is er een nazit waar we onder het genot van een drankje gezellig kunnen napraten, terugkijken op het afgelopen seizoen en vooruitblikken op het komende seizoen. Overigens is het seizoen nog niet afgelopen, want in het weekend van 18 t/m 21 juli staat ons korps vier avonden achter elkaar in het voorprogramma van de Rieu-concerten.

Maar nu eerst aanstaande zondag ‘Pie & Pow’ vieren. U bent allen van harte welkom. Tot zondag!

Namens Bestuur Harmonie St. Petrus & Paulus