nieuws

Overlijden oud-dirigent Sef Pijpers

28 april 2023
Gistermiddag is in verpleeghuis Mariaheide in Veghel (NB) op 94-jarige leeftijd onze oud-dirigent Sef Pijpers overleden.

Dirigent
Sef Pijpers was van begin 1990 tot en met 2001 onze chef-dirigent. Zijn betekenis voor onze harmonie, maar ook voor de blaasmuziek in Limburg in zijn algemeenheid, is enorm én niet te onderschatten. Onder zijn leiding nam het muzikaal niveau van onze harmonie fors toe en werden grote successen behaald. Zijn vermogen om prachtige klankkleuren te scheppen wordt algemeen erkend.

Hij was een kleurrijk en bevlogen dirigent, misschien een enkele keer wat te bevlogen, maar dat was dan altijd bedoeld om er muzikaal nog meer uit te halen. Naast muzikale bezat hij ook grote pedagogische en sociale kwaliteiten. Dat we het in de jaren negentig aandurfden een nieuw verenigingsgebouw neer te zetten is indirect zeker ook aan hem te danken en aan het zelfvertrouwen dat hij in de vereniging bracht.

Palmares Sef Pijpers met de Greune: 
1993 WMC, 1e divisie 343 punten, vicekampioen
1994 Bussum, Nederlands kampioen superieure afdeling, 344 punten
1997 WMC, 1e divisie 350,5 punten, kampioen
1998 Venlo, Nederlands kampioen superieure afdeling, 340 punten
2001 WMC, concertafdeling 93,87%.

Bericht Klankwijzer / 1Limburg

Sef Pijpers wordt komende week in kleine kring gecremeerd. Op een later tijdstip wordt er een muzikaal eerbetoon georganiseerd.
Zijn familie wensen we heel veel sterkte bij dit overlijden.

Namens het bestuur van Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht