nieuws

Nieuws

Mooi artikel in de De Limburger!

Mooi artikel in de De Limburger!

Mooi artikel in De Limburger vandaag!

Voor het volledige artikel zie volgende link: Wereldkampioen Wolder ontbreekt op WMC

Het zit er bijna op! De afgelopen 5 jaar hebben we het predikaat wereldkampioen mogen voeren. Dat hebben we vol trots uitgedragen en daar zijn we ook heel dankbaar voor. Maar voordat we onze wereldtitel het komend weekend overdragen sluitenwe deze mooie periode in stijl af. Een paar weken geleden zijn we gevraagd om het publiek op te warmen in het laatste weekend van de vrijthofconcerten van Rieu. Hier zullen we in vol ornaat naar buiten treden. Om ons te kunnen zien/horen heb je geen kaartje voor de Rieu concerten nodig 😉

Op vrijdag, zaterdag en zondag aanstaande zullen we om 19.55 uur vanaf het Kruisherenhotel marcheren richting het Vrijthof. Zien we jullie daar?

Slotactiviteit Jeugd

Slotactiviteit Jeugd

Afgelopen woensdag 20 juli was er de slotactiviteit voor onze jeugdleden. Het was gezellig, lekker warm, natte kleding  #jeugd, #ijsjes, #greune, #vakantie

Bedankt voor jullie inzet van het afgelopen jaar!
Zoals het er nu naar uitziet, zullen de repetities weer starten op woensdag 7 september op de reguliere tijden, maar er zal tegen die tijd nog een reminder worden verstuurd.

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie toe!

Namens de jeugdcommissie Harmonie St. Petrus & Paulus

 

Pandhof Concert – St. Servaas

Pandhof Concert – St. Servaas

Avondconcert van de Greune van Wolder

Terwijl het Johan Strauss Orkest van André Rieu een paar dagen rust heeft, verzorgt Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder a.s. woensdag 13 juli om 20.00 uur o.l.v. Matty Cilissen een zomeravondconcert in de Pandhof van de St. Servaasbasiliek aan het Keizer Karelplein. Het programma bevat, in de geest van de Rieu-concerten, veel licht-klassieke nummers uit de operawereld, bekende marsen, paso dobles en beroemde melodieën uit filmmuziek.

De toegang is gratis, een vrije gave is mogelijk.

Patroonheiligen Petrus & Paulus

Patroonheiligen Petrus & Paulus

Aanstaande zondag 3 juli kunnen we voor het eerst na 2019 weer ons Patroonsfeest vieren. Altijd een mooi en sfeervol gebeuren dat meestal ook het eind van het muzikaal seizoen markeert.

Vroeg op
Zondagmorgen vertrekt het volledige korps, met in hun midden liefst 8 jubilarissen, om 9.00 uur onder een fris zomerzonnetje vanaf de zaal richting de parochiekerk. Hier herdenken we onze overleden leden in de Heilige Mis van 9.30 uur die opgeluisterd wordt door het harmonieorkest. Na de Mis marcheren we dan onder een inmiddels stralende zon, via een rondje rond de kerk, naar de Greune Zaol waar ons onvolprezen damescomité inmiddels de tafels gedekt heeft voor een feestelijk ontbijt met broodjes en vlaai.

Afscheid
Tijdens en na de koffietafel huldigen we onze jubilarissen en nemen we afscheid van Laurent Vandenboorn als voorzitter en Harry Vrancken als secretaris. Voor Bert van den Berg is het zijn eerste patroonsfeest als voorzitter en dus een soort vuurdoop voor hem.

Jubilarissen
De jubilarissen van dit jaar zijn: Marcella van Weert en Renée van Weert (25 jaar lid), Ronald Caubergh, Robert Crauwels, Ivo Haesen, Nico Haesen, Giuseppe Homan, Ingrid Smeijsters-Haesen en Eddy Vandenboorn (allen 40 jaar lid) en John Vandenboorn (50 jaar lid).

U bent allen van harte welkom. Tot zondag!

Het Bestuur

voor meer info over Petrus & Paulus, zie volgende link

 

Sacramentsprocessie Wolder

Sacramentsprocessie Wolder

In Wolder zal de processie dit jaar weer plaatsvinden, na 2 jaar onderbreking wegens covid-19, op zondag 26 juni aanstaande. In de Sint Petrus en Paulus kerk begint de Heilige Mis om 09.00 uur; aansluitend vertrekt de processie. De route van de processie is dit jaar vanuit de kerk naar de Gustaaf Coenegrachtstraat, Heukelommerweg, Redemptielaan en via de Pletzersstraat terug naar het kerkplein, waar de plechtige afsluiting plaatsvindt. Onze harmonie zal in de processie deelnemen.

Meer info via de

De Greune goes Wolder

De Greune goes Wolder

Het is al een week geleden dat we een succesvol Theater a/h Vrijthof concert mochten presenteren. Het was weer eens heerlijk om voor zoveel publiek te mogen spelen in een mooi decor van filmmuziek.

De komende weken staan er weer veel activiteiten voor ons op het programma, check ook regelmatig onze website www.hppwolder.nl voor de laatste details.

De Greune goes Wolder
In het dorp Wolder, daar we vandaan komen, hebben we ons al een hele tijd, amper kunnen laten zien en horen. Daar komt verandering in!
Op zaterdag 4 juni vinden er vanaf 19.00 uur een 3-tal concerten plaats op verschillende mooie plekken in Wolder. Het progamma is alsvolgt:

1.Concertjeugddrumband – Waar: binnenplaats Fam. Hogenboom (Pletzersstraat 23)

2.Concertjeugdharmonie  – Waar: binnenplaats Fam. Hogenboom (Pletzersstraat 23)

3.ConcertPie & Pow kapel – Waar: binnenplaats Fam. Haesen (Pletzersstraat 8)

Bij terugkomst in onze harmoniezaal staat er voor jong en oud een feestavond op het programma. De feestavond start om 20.30 uur, bij terugkomst van de hele harmonie, en wordt door D-Soundz Entertainment muzikaal omlijst.

We nodigen iedereen uit op de concertlocaties én op onze feestavond!

…FROM WOLDER WITH LOVE…

…FROM WOLDER WITH LOVE…

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat u ons harmonieorkest nog heeft kunnen zien optreden in Maastricht. Nu het weer kan, maken we er meteen ook iets speciaals van!

Muziek
Laat u meevoeren op bekende klanken van oude en recente films, van Star Wars tot Louis de Funès en van Amélie tot James Bond. Magistrale, meeslepende thema’s en kleine, tedere melodieën; het passeert allemaal de revue in een decor met prachtige belichting en mooie beelden. We hebben ons verzekerd van enkele geweldige solisten, zoals de zangeres Dorona Alberti en accordeonist Dominique Paats.

Wanneer
Op Zondagmiddag 15 mei 2022 om 16.00 uur brengen de Greune o.l.v. Matty Cilissen in het Theater a/h Vrijthof een programma met de mooiste filmmuziek.

Entreekaart
Kaarten à €20,- kunt u rechtstreeks bestellen bij het Theater a/h Vrijthof, maar ook via ons eigen ticketbureau en verkooppunten:

  • ticketbureau:         e-mail: tickets@hppwolder.nl / telefonisch: +31 (6) 51196322
  • verkooppunten:     Poeliersbedrijf De Hazendans / De Greune Zaol

Sponsoren
Voor onze sponsoren (Vrun én Bedrijfssponsoren) is er een speciaal sponsorevent gepland vooraf aan het concert, daarvan ontvangen zij nog apart bericht. Nog geen sponsor ? Ook voor dit concert zijn speciale project sponsormogelijkheden. Laat het weten via e-mail naar sponsoring@hppwolder.nl

Jeugdleden
Voor onze jeugdleden t/m 17 jaar is er een speciale actie voor toegang tot het concert, daarvan ontvangen zij ook nog apart bericht.

Wij verheugen ons enorm op het concert en nog meer op uw aanwezigheid.

Zijne Majesteit de Koning komt naar Maastricht en wij zijn er bij!

Zijne Majesteit de Koning komt naar Maastricht en wij zijn er bij!

Zijne Majesteit de Koning komt naar Maastricht en wij zijn er bij!

Onze vereniging heeft de grote eer op Koningsdag, woensdagmorgen 27 april 2022, muzikaal aanwezig te mogen zijn bij het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Maastricht. Wij lopen dan voor het koningspaar uit de St. Servaasbrug op én marcheren vervolgens via het Bat, O.L.V.-Plein en Bredestraat het Vrijthof op.

Tijdstip
De start is om 11.00 uur precies in Wyck, aan de voet van de Servaasbrug. Voor meer informatie bezoek de volgende website: Koningsdag Maastricht

Voor de ‘Greune’ wordt het een onvergetelijke ervaring op zo’n historische dag. Dat zullen we ons over 50 jaar nog herinneren!

Namens Bestuur Harmonie St. Petrus & Paulus

 

Drumbandtreffen – zaterdag 9 april – Heel – om 19.00 uur

Drumbandtreffen – zaterdag 9 april – Heel – om 19.00 uur

 

Drumbandtreffen

Op zaterdag 9 april aanstaande zal de drumband / percussie groep een spetterend voorjaarsconcert verzorgen in samenwerking met de drumband van Koninklijke Harmonie van Thorn.
Dit zal plaatsvinden in het cultureel Centrum Don Bosco in Heel (Monseineur Savelbergweg 100), aanvang 19.00 uur, entree vrije gave.

Als eerste verzorgt de jeugddrumband van de Greune onder leiding van Tom Bergmans een optreden met leuke, herkenbare muziek. Vervolgens zal de ‘grote’ drumband van de Greune  het podium betreden. Zij gaan in het najaar op bondsconcours en willen de entourage van deze concertzaal (waar waarschijnlijk dit concours zal plaatsvinden) al eens meemaken. Onder leiding van hun dirigent Paul Schrader zal de groep van 18 percussionisten deels het concourswerk ten gehore brengen, maar daarnaast nog 5 zeer gevarieerde melodische werken.

Tot slot zal de drumband van de Koninklijke Harmonie Thorn aantreden. Dit zal hun eerste concert zijn onder leiding van hun nieuwe dirigent Harold Vinclair. Zij zullen 4 werken opvoeren, met composities gebaseerd op een stuk geschiedenis, een ‘slaapmelodie’ dat uitmond in een levendige compositie, een film, én een muziekthema dat vandaag de dag nog niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid.

Nog wetenswaardig om te vermelden is dat beide dirigenten beroepsmatig spelen in militaire kapellen ( Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ / Orkest van de Koninklijke Luchtmacht)  én als dirigent ook voor de drumbands van hun concertpartner van vandaag gestaan hebben.

Wij staan garant voor een gevarieerde muzikale zaterdagavond

Open Repetitie Jeugd

Open Repetitie Jeugd

Open repetitie
Aanstaande woensdag 6 april zal de repetitieavond van de jeugd een andere invulling krijgen.
Deze avond zal er een ‘open repetitie’ gehouden worden, waarbij iedereen welkom is om te komen luisteren naar de geleerde vaardigheden en vorderingen van onze jeugd. Optredens zijn er van de jeugddrumband, het jeugdharmonieorkest én de samenspeelgroep.

Tijdstip / Locatie
Deze repetitie start om 19.00 uur tot circa 20.00 uur in onze Greune Zaol.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!

Met muzikale groet,

Namens Jeugdcommissie Harmonie St. Petrus & Paulus