nieuws

Nieuws

Kerstmarkt bij de Greune

Kerstmarkt bij de Greune

Hobbyclub brengt Greune Zaol in kerstsfeer

Hobbyclub de Greune organiseert als vanouds haar jaarlijkse kerstmarkt voor het hele gezin! We verkopen dan eigentijdse kerststukken, kerst- en/of felicitatiekaarten en (kerst)decoraties. Alles unieke en liefdevol handgemaakte objecten. Uiteraard is onze gezellige bar geopend voor een lekker kopje koffie, thee of een ander drankje, én zijn er heerlijk versgebakken wafels. Het jeugd harmonieorkest zal, onder de muzikale leiding van dirigent Loek Smeijsters, de kerstmarkt met een mooi kerstrepertoire in kerstsfeer brengen. De opbrengst komt ten bate van onze vereniging.

Waar, Wanneeer, Hoe laat ?
We heten u van harte welkom op zaterdag 10 december van 10.30 tot 14.00 uur in onze Harmoniezaal St. Petrus & Paulus, Tongerseweg 336. Gratis entree.

Tip: wie vroeg komt heeft de 1e keus 🙂

Met vriendelijke kerstgroet,

Namens ‘Hobbyclub de Greune’

Op eigen kracht

Op eigen kracht

Op 12 november 2022 is er een fantastische feestavond georganiseerd voor alle vrijwilligers die 25 jaar geleden, maar ook in de periode tot nu hebben mee geholpen bij de bouw en het in stand houden van de Greune Zaol.

Feest
Het was weer een feest! Samen met meer dan 300 mensen genoten van de overheerlijke BBQ van Weversfood (lekker vaan de Wever) en muzikale entertainment van Ivo van der Bijl…Tot in de late uurtjes gedanst 🙂

Op eigen kracht
Op diezelfde avond is er aan de hand van foto’s en video’s terug gekeken naar die tijd van 25 jaar geleden. Ook is er een jubileumboekje gemaakt dat 25 jaar Greune Zaol samenvat. De titel van dit boekje is “Op eigen kracht”, verwijzend naar al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze vereniging.

Was je niet in gelegenheid om erbij te zijn? Dan kun je nog altijd terug kijken in ons ‘archiefmateriaal’, zie volgende link: https://www.archief.hppwolder.nl/andere-activiteiten/2021-2024 (alleen toegankelijk voor leden, donateurs, supporters en sponsoren van onze vereniging)

Het was ons een genoegen om stil te staan bij 25 jaar Greune Zaol. Met de vele vrijwilligers hopen we de komende jaren nog veel plezier te mogen hebben in deze zaal, waar het maken van muziek natuurlijk de boventoon blijft voeren 😉

Namens organisatie ’25 jaor Greune Zaol’

 

Pie & Pow on Tour

Pie & Pow on Tour

De Gele Rijders organiseren aanstaande zondag 23 oktober een Najaarsconcert in het Trefcentrum aan de Edisonstraat in Wittevrouwenveld. Gratis entree.
Onze Pie & Pow-kapel is uitgenodigd en neemt onder leiding van Loek Smeijsters deel aan deze muziekmiddag.

Het programama van deze middag:

 • 14.00 uur: De Gele Rijders
 • 15.15 uur: Fanfare Concordia Caberg
 • 16.30 uur: Pie & Pow-kapel

We wensen eenieder een gezellig muzikale middag.

WOLDER GOES USA

WOLDER GOES USA

Geïnspireerd door de ‘grote’ harmonie is ‘WOLDER GOES USA’ het thema van het dubbelconcert dat onze jeugdharmonie samen met de jeugddrumband presenteren.

Spectaculair
Het belooft een spectaculaire muzikale road-trip te worden kris-kras door Amerika. Van de beaches van Hawaii, via Het Wilde Westen van Texas naar de glimmer en glamour van Las Vegas. De gehele muzikale leiding van jeugdorkest en -drumband is in handen van onze dirigent Loek Smeijsters. Tevens wordt een gastoptreden verzorgd door dansgroep Oxygen Academy of Dance uit Maastricht. Verder verklappen we niet te veel, maar we garanderen een prachtig concert!

Waar, wanneer ?
De concerten vinden plaats in onze eigen Greune Zaol aan de Tongerseweg 336, op zaterdagavond 15 oktober 2022 om 19.30 uur én op zondagmiddag 16 oktober 2022 om 15.00 uur.

Tickets ?
Toegangskaarten kosten € 7,50 per stuk. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis welkom, maar dienen wel een kaart te reserveren! De kaarten zijn te bestellen via tickets@hppwolder.nl of aan de bar in de Greune Zaol bij Eugène.

Jullie komen toch ook? Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

ALL RIGHT FOLKS

Kapellentreffen

Kapellentreffen

Onze Pie & Pow-kapel organiseert aanstaande zondag 9 oktober weer een Kapellentreffen in de Greune Zaol aan de Tongerseweg 336.
Men is erin geslaagd de vijf beste Maastrichtse blaaskapellen van dit moment te contracteren. Ze gaan het publiek, u dus ook, deze dag blij maken met vrolijke Tiroler en Böhmische muziek.

 

 

 

 

 

 

Programma / Optredens

 • 12.30 uur: Pie & Pow-kapel 
  Het openingsconcert wordt verzorgd door de Pie & Pow-kapel zelf o.l.v. Loek Smeijsters
 • 13.30 uur: Aajd Koper
  Aajd Koper uit Biesland, een koperensemle dat is ontstaan uit (gast)leden van Fanfare Sint Servatius
 • 14.30 uur: Powerhakse
  Deze kapel bestaat vrijwel geheel uit leden en oud-leden van bigband Swing Design en met een opmerkelijk groot aantal greun muzikanten in de gelederen. Wij noemen slechts Erwin Stevens, Jordy Albertz, Rene Lejeune, Mathijs Ploumen, Robert Tielens, Peter Bosch en Ron van Golde. Na een bezoek aan het Woodstock für Bläser in Oostenrijk een paar jaar geleden zijn ze gevallen voor deze muzieksoort. Wel geven ze er een eigen touch aan. 
 • 15.30 uur: De Flippers
  De Flippers uit Itteren. Een fantastische kapel die al tientallen jaren meedraait aan de top. De fanfare van Itteren is helaas ter ziele, maar De Flippers zijn levendiger dan ooit 
 • 17.00 uur: Boskajer Buben
  De finale act is rond 17.00 uur voor de Boskajer Buben uit Bosscherveld. Zij hebben diverse virtuozen in hun midden, waaronder op bugel en trompet Erwin Servaes en Barry van den Heuvel.

Waar, wanneer ?
U kunt de hele dag vanaf 12.00 uur gratis in- en uitlopen aan de Tongerseweg 336 in Wolder. Tussen de optredens door is er ruim tijd voor een goed gesprek, een drankje en een hapje.

U komt toch ook ? Tot zondag!

Met muzikale groet,

Namens de organisatie ‘Kapellentreffen’ van Harmonie St. Petrus & Paulus

Nieuwe muzieklessen / aanmelden

Nieuwe muzieklessen / aanmelden

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Ook de muzieklessen bij Harmonie St. Petrus & Paulus zijn gestart of gaan weer starten.

Spelen met muziek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar
Op vrijdag 23 september starten de lessen voor ‘Spelen met muziek’. De lestijden zijn van 16.15 tot 17.15 uur. De kosten zijn €10,- per maand (€100,- voor het hele schooljaar). Belangstellende kinderen kunnen zonder verplichting een of twee lessen ‘Spelen met muziek’ uitproberen. Instromen is doorlopend mogelijk.

Solfège/blokfluitcursus voor kinderen vanaf groep 4
De eenjarige solfège/blokfluitcursus geven we ter voorbereiding op een blaas- of slagwerkinstrument. De groepslessen vinden plaats op vrijdagmiddag en starten vanaf vrijdag 7 oktober. De kosten voor deze cursus zijn €100,- voor het hele schooljaar (inclusief blokfluit en lesmateriaal).

Lessen slagwerk of blaasinstrument
Individuele lessen voor slagwerk of een blaasinstrument zijn mogelijk voor kinderen vanaf groep 4 (slagwerk) of groep 5 (blaasinstrument). Het is mogelijk om (gratis) een aantal proeflessen te volgen. De kosten voor het hele schooljaar zijn €520,- voor lessen van 30 minuten per week.

Belangstelling?
Heeft uw (klein)kind belangstelling voor een van deze cursussen of een aantal proeflessen? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen-Vrancken per mail (opleiding@hppwolder.nl) of telefonisch (06-40347421).

Onze vereniging biedt diverse muziekopleidingen aan. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten kunnen via onze vereniging een muziekopleiding volgen. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Voor meer informatie zie onze opleidingen.

Rabobank Clubsupport

Rabobank Clubsupport

Ook dit jaar doet onze vereniging mee aan de ‘Rabobank Clubsupport Actie’! Het is de bedoeling dat je als vereniging de meeste ‘stemmen’ krijgt. De details van deze actie vind je hieronder. Doe je mee ?

Rabobank Clubsupport
Ben je klant bij de Rabobank? Steun ons dan door je stem uit te brengen via de Rabo ClubSupport. De stemperiode loopt van 5 t/m 27 september 2022. Vraag ook bij familie, vrienden en kennissen of zij klant zijn van Rabobank en of zij op onze vereniging willen stemmen! Dit kan via de volgende link www.rabobank.nl/leden/clubsupport. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht en stemmen maar!

Het stemmen via de Rabo Bankieren App of Rabo Internetbankieren gaat heel eenvoudig: kies na het inloggen voor Service – Lidmaatschap – Rabo ClubSupport. Vervolgens zie je Harmonie St. Petrus & Paulus! Leden die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een persoonlijke stemcode. 

Stemmen is gratis! Wij zijn wederom zeer dankbaar voor de inzet en het stemmen op onze vereniging.

Met vriendelijke groet,

Bestuur van Harmonie St. Petrus & Paulus

Mooi artikel in de De Limburger!

Mooi artikel in de De Limburger!

Mooi artikel in De Limburger vandaag!

Voor het volledige artikel zie volgende link: Wereldkampioen Wolder ontbreekt op WMC

Het zit er bijna op! De afgelopen 5 jaar hebben we het predikaat wereldkampioen mogen voeren. Dat hebben we vol trots uitgedragen en daar zijn we ook heel dankbaar voor. Maar voordat we onze wereldtitel het komend weekend overdragen sluitenwe deze mooie periode in stijl af. Een paar weken geleden zijn we gevraagd om het publiek op te warmen in het laatste weekend van de vrijthofconcerten van Rieu. Hier zullen we in vol ornaat naar buiten treden. Om ons te kunnen zien/horen heb je geen kaartje voor de Rieu concerten nodig 😉

Op vrijdag, zaterdag en zondag aanstaande zullen we om 19.55 uur vanaf het Kruisherenhotel marcheren richting het Vrijthof. Zien we jullie daar?

Slotactiviteit Jeugd

Slotactiviteit Jeugd

Afgelopen woensdag 20 juli was er de slotactiviteit voor onze jeugdleden. Het was gezellig, lekker warm, natte kleding  #jeugd, #ijsjes, #greune, #vakantie

Bedankt voor jullie inzet van het afgelopen jaar!
Zoals het er nu naar uitziet, zullen de repetities weer starten op woensdag 7 september op de reguliere tijden, maar er zal tegen die tijd nog een reminder worden verstuurd.

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie toe!

Namens de jeugdcommissie Harmonie St. Petrus & Paulus

 

Pandhof Concert – St. Servaas

Pandhof Concert – St. Servaas

Avondconcert van de Greune van Wolder

Terwijl het Johan Strauss Orkest van André Rieu een paar dagen rust heeft, verzorgt Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder a.s. woensdag 13 juli om 20.00 uur o.l.v. Matty Cilissen een zomeravondconcert in de Pandhof van de St. Servaasbasiliek aan het Keizer Karelplein. Het programma bevat, in de geest van de Rieu-concerten, veel licht-klassieke nummers uit de operawereld, bekende marsen, paso dobles en beroemde melodieën uit filmmuziek.

De toegang is gratis, een vrije gave is mogelijk.