nieuws

Nieuws

Rabobank Clubsupport!

Rabobank Clubsupport!

Aan alle leden, donateurs, sponsoren & sympathisanten van de ‘Greune van Wolder’,

Ook dit jaar doet onze vereniging mee aan de ‘Rabobank Clubsupport Actie’! Ieder stem op onze vereniging levert geld op. De details van deze actie vind je hieronder. Doe je mee ?

Rabobank Clubsupport
Ben je klant bij de Rabobank? Steun ons dan door je stem uit te brengen via de Rabo ClubSupport. De stemperiode loopt van 4 t/m 26 september 2023. Vraag ook bij familie, vrienden en kennissen of zij klant zijn van Rabobank en of zij op onze vereniging willen stemmen! Dit kan via de volgende link www.rabobank.nl/leden/clubsupport. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht en stemmen maar!

Het stemmen via de Rabo Bankieren App of Rabo Internetbankieren gaat heel eenvoudig: kies na het inloggen voor Service – Lidmaatschap – Rabo ClubSupport. Vervolgens zie je Harmonie St. Petrus & Paulus! Leden die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een persoonlijke stemcode.  Wel een betaalrekening bij de Rabobank maar nog geen lid?  Lid worden

Stemmen is gratis! Wij zijn wederom zeer dankbaar voor de inzet en het stemmen op onze vereniging.

Met vriendelijke groet,

Bestuur van Harmonie St. Petrus & Paulus

Nieuwe muzieklessen!

Nieuwe muzieklessen!

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Ook de muzieklessen bij Harmonie St. Petrus & Paulus zijn gestart of gaan weer starten.

Spelen met muziek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar
Op vrijdag zijn weer de lessen voor ‘Spelen met muziek’ gestart. De lestijd is van 16.45 tot 17.45 uur. De kosten zijn €10,- per maand (€100,- voor het hele schooljaar). Belangstellende kinderen kunnen zonder verplichting een of twee lessen ‘Spelen met muziek’ uitproberen. Instromen is doorlopend mogelijk.

Solfège/blokfluitcursus voor kinderen vanaf groep 4
De eenjarige solfège/blokfluitcursus geven we ter voorbereiding op een blaas- of slagwerkinstrument. De groepslessen vinden plaats op vrijdagmiddag en starten vanaf vrijdag 29 september. De kosten voor deze cursus zijn €100,- voor het hele schooljaar (inclusief leenblokfluit en lesmateriaal).

Lessen slagwerk of blaasinstrument
Individuele lessen voor slagwerk of een blaasinstrument zijn mogelijk voor kinderen vanaf groep 4 (slagwerk) of groep 5 (blaasinstrument). Het is mogelijk om (gratis) een aantal proeflessen te volgen. De kosten voor het hele schooljaar zijn €550,- voor lessen van 30 minuten per week en voor beginnende slagwerkleerlingen €440,- voor lessen van 20 minuten.

Voor gezinnen die de kosten zelf niet of niet volledig kunnen betalen, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur de kosten betalen. Zie voor meer informatie www.jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders

Belangstelling?
Heeft uw (klein)kind belangstelling voor een van deze cursussen of een aantal proeflessen? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen-Vrancken per mail (opleiding@hppwolder.nl) of telefonisch (06-40347421).

Onze vereniging biedt diverse muziekopleidingen aan. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten kunnen via onze vereniging een muziekopleiding volgen. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Voor meer informatie zie onze opleidingen.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Afgelopen vrijdag 14 juli hebben we ons muzikale seizoen op een gepaste ‘Franse wijze’ afgesloten. Het was weer een prachtig Greun jaar met vele hoogtepunten. Het bestuur bedankt alle muzikanten, vrijwilligers, sponsoren en Vrun voor hun enthousiaste bijdrage aan onze mooie vereniging.

Wij wensen jullie een hele fijne zomer toe. Geniet, rust uit en kom veilig weer thuis.

Na de vakantie gaan we er weer volop tegenaan, de eerste repetities zijn op:

  • Harmonie orkest: vrijdag 25 augustus om 20.00
  • Drumband: dinsdag 29 augustus om 19.30
  • Jeugddrumband: vrijdag 1 september om 18.30
  • Jeugdharmonie orkest: woensdag 30 augustus om 19.15
  • Samenspeelgroep: woensdag 30 augustus om 18.30
  • Pie & Pow-kapel: woensdag 6 september 20.00 uur

Houd ook de agenda op onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van onze vereniging.

Pie & Pow

Pie & Pow

Zaterdag 1 juli, in de vroege avond vertrok het volledige korps, met in hun midden 4 jubilarissen, vanaf de zaal richting de parochiekerk. Hier werden in de Heilige Mis onze overleden leden herdacht. Na de Mis marcheerden we, na eerst een rondje om de kerk, naar de Greune Zaol, waar ons onvolprezen damescomité inmiddels de tafels gedekt had voor een feestelijke kleine koffietafel, met hapjes en kleine broodjes. De nieuwe opzet en opstelling werden zeer gewaardeerd. Gedurende het officiële gedeelte ontving de penningmeester twee gulle donaties namens de hobbyclub.
Jubilarissen
De jubilarissen van dit jaar waren: Petra Haesen-Vrieselaar (40 jaar lid), Nico Beckers (40 jaar lid), Thei Welzen (50 jaar muzikant, waarvan 30 jaar bij de Greune) en Gerard Franssen (70 jaar lid), waarvan het overgrote deel als vaandeldrager. Deze werden op gepaste wijze door de voorzitter in het zonnetje gezet. Aan hun glunderende gezichten te zien werd ook dit zeer op prijs gesteld. Nadat alle plichtplegingen waren afgerond was het de beurt aan de DJ …en bleef het nog lang onrustig.
Le Tombeau d’Artagnan

Le Tombeau d’Artagnan

Van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni heeft ons harmonieorkest de muzikale omlijsting verzorgd van een groot theatraal spektakelstuk dat opgevoerd werd door meer dan 200 acteurs en musici. Onder de titel Le Tombeau d’Artagnan werd daarmee aandacht besteed aan de 350e sterfdag van deze beroemdste musketier aller tijden, D’Artagnan. De uitvoering, waarin met zang, voordracht, muziek en toneel de belegering van Maastricht wordt uitgebeeld, vond plaats op het voorterrein van de Tapijnkazerne, nu Universiteit Maastricht, aan de Prins Bisschopsingel. Met dank aan de organisatie De Vief Köp!

Voor meer foto’s check onze facebook pagina https://www.facebook.com/harmonie.sintpetrusenpaulus

Processie Wolder

Processie Wolder

Op zondag 18 juni trok de processie weer door Wolder. Om 09.00 uur was de Heilige Mis met daarna de processie door Wolder, over de Tongerseweg en via Campagne weer terug naar het kerkplein. Beide harmonieën waren goed vertegenwoordigd en lieten zich van hun beste kant horen. Het traditionele samenspel van beide harmonieën op het kerkplein zorgde weer voor goedkeurende reacties. Vervolgens werd Mattie Kerkhofs in het zonnetje gezet en ontving hij de penning van Wolder voor zijn verdiensten voor de gemeenschap. Door het drukkend warme weer werden er de nodige pintjes genuttigd én als klap op de vuurpijl werd de drumband nog gefêteerd voor hun titel op NK.
Voor meer foto’s check onze facebook pagina https://www.facebook.com/harmonie.sintpetrusenpaulus

 

 

 

 

Open Repetitie Jeugd

Open Repetitie Jeugd

De afgelopen periode heeft onze muziekdocent Daphne van Erp, namens onze jeugdcommissie, muzieklessen verzorgd aan leerlingen van de John F. Kennedyschool en Basisschool Dynamiek. Ter afsluiting daarvan houden de samenspeelgroep, de jeugdharmonie en de jeugddrumband van de harmonie op woensdag 7 juni van 19.00 tot 20.00 uur een Open Repetitie in het verenigingsgebouw aan de Tongerseweg 336.

Interesse ?
Ook de kinderen (en hun ouders) die niet aan deze muzieklessen hebben deelgenomen zijn uiteraard van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich deze avond ook opgeven voor een aantal gratis proeflessen op een instrument. Men kan zich voor deze proeflessen ook opgeven via opleiding@hppwolder.nl.

Tijdstip / Locatie
Deze repetitie start om 19.00 uur tot circa 20.00 uur in onze Greune Zaol.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!

Met muzikale groet,

Namens Jeugdcommissie Harmonie St. Petrus & Paulus

Overlijden oud-dirigent Sef Pijpers

Overlijden oud-dirigent Sef Pijpers

Gistermiddag is in verpleeghuis Mariaheide in Veghel (NB) op 94-jarige leeftijd onze oud-dirigent Sef Pijpers overleden.

Dirigent
Sef Pijpers was van begin 1990 tot en met 2001 onze chef-dirigent. Zijn betekenis voor onze harmonie, maar ook voor de blaasmuziek in Limburg in zijn algemeenheid, is enorm én niet te onderschatten. Onder zijn leiding nam het muzikaal niveau van onze harmonie fors toe en werden grote successen behaald. Zijn vermogen om prachtige klankkleuren te scheppen wordt algemeen erkend.

Hij was een kleurrijk en bevlogen dirigent, misschien een enkele keer wat te bevlogen, maar dat was dan altijd bedoeld om er muzikaal nog meer uit te halen. Naast muzikale bezat hij ook grote pedagogische en sociale kwaliteiten. Dat we het in de jaren negentig aandurfden een nieuw verenigingsgebouw neer te zetten is indirect zeker ook aan hem te danken en aan het zelfvertrouwen dat hij in de vereniging bracht.

Palmares Sef Pijpers met de Greune: 
1993 WMC, 1e divisie 343 punten, vicekampioen
1994 Bussum, Nederlands kampioen superieure afdeling, 344 punten
1997 WMC, 1e divisie 350,5 punten, kampioen
1998 Venlo, Nederlands kampioen superieure afdeling, 340 punten
2001 WMC, concertafdeling 93,87%.

Bericht Klankwijzer / 1Limburg

Sef Pijpers wordt komende week in kleine kring gecremeerd. Op een later tijdstip wordt er een muzikaal eerbetoon georganiseerd.
Zijn familie wensen we heel veel sterkte bij dit overlijden.

Namens het bestuur van Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht

HELDEN

HELDEN

Paasmaandag 10 april aanstaande is het weer zover! Ons jaarlijkse theaterconcert in het Theater a/h Vrijthof vindt dan plaats, met deze keer als thema ‘Helden‘.

Helden
Helden zijn er van groot tot klein, en in veel verschillende hoedanigheden. Helden gaan de geschiedenis in vanwege hun daden en zijn bij veel mensen bekend. Dit kunnen politici zijn, sporters, kunstenaars, musici, verzetsstrijders, vrijheidsvechters. Maar dat niet alleen … Helden zijn ook de mensen om ons heen die net niet zichtbaar zijn voor het grote publiek, maar een grote impact kunnen hebben op het leven van een individu. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden.

Gevarieerd Programma
Ons concert bestaat uit een gevarieerd programma waarbij er een link is te maken naar dit thema “Helden” in de brede zin van het woord. Voor de pauze vult het harmonieorkest het programma in met medewerking van de drumband / percussiegroep én na de pauze musiceren we samen met het gezelschap ‘Die Verdammte Spielerei‘ uit België (www.dieverdammtespielerei.be)

 

Wanneer ?
Op paasmaandag 10 april 2023 om 15.30 uur brengen de Greune o.l.v. Matty Cilissen in het Theater a/h Vrijthof een programma met dit thema concert.

Entreekaart
Kaarten à €22,50 kunt u rechtstreeks bestellen bij het Theater a/h Vrijthof, maar ook via ons eigen ticketbureau en verkooppunten:

  • ticketbureau:         e-mail: tickets@hppwolder.nl / telefonisch: +31 (6) 51196322
  • verkooppunten:     Poeliersbedrijf De Hazendans / De Greune Zaol

Bestel je kaarten op tijd voor de beste zitplaatsen!

Sponsoren
Voor onze sponsoren (Vrun én Bedrijfssponsoren) zijn er vrijkaarten beschikbaar, daarvan ontvangen zij nog apart bericht. Nog geen sponsor? Ook voor dit concert zijn speciale project sponsormogelijkheden. Laat het weten via e-mail naar sponsoring@hppwolder.nl

Jeugdleden
Voor onze jeugdleden < 18 jaar die niet meespelen tijdens het Theaterconcert is er een speciale actie voor toegang tot het concert, daarvan ontvangen zij ook nog apart bericht.

Wij verheugen ons enorm op het concert en nog meer op uw aanwezigheid.

 

Bij De Liewe

Bij De Liewe

TV Maastricht
Vanaf 19.00 uur vanavond is er minstens een etmaal lang ieder uur een item te zien op TV Maastricht over onze percussiegroep en het onlangs behaalde landskampioenschap.

 

Radio Maastricht
Ook was een delegatie van onze percussiegroep vorige week te horen (en live te volgen) via Radio Maastricht, bij het programma ‘Bij De Liewe’. De radio-uitzending is via de volgende link terug te luisteren: https://rtvmaastricht.nl/radio/gemist/bij-de-liewe

…en dan nogeens
Remy I was samen met een delegatie van CV de Greune ook via Radio Maastricht te horen, bij het programma ‘De Störm Kump’. Deze radio-uitzending is via de volgende link terug te luisteren: https://rtvmaastricht.nl/radio/gemist/de-storm-kump

Best Local Deal
Ook willen wij u er graag op attenderen dat onze vereniging meedoet aan de spaarkaartenactie van Best Local Deal bij PLUS SAVELKOUL (Belfort) en PLUS CABERG. Mocht u uw dagelijkse boodschappen bij één van deze winkels doen, dan zou het fijn zijn, als u ons wilt helpen met sparen.

In het groene blik, op de bar in het café van onze harmoniezaal en bij de secretaris (Petra Haesen) zijn spaarkaarten verkrijgbaar. Geef deze bij het afrekenen aan de kassamedewerker, deze plakt dan voor u de verdiende sticker(s) op de kaart.
Iedere €10,- aan boodschappen is één sticker waard. Per volle spaarkaart van 30 stickers, krijgt onze vereniging €3,-. Het inleveren van volle spaarkaarten kan in hetzelfde groene blik of wederom bij onze secretaris. Alle kleine beetjes helpen. Deze actie heeft vooralsnog geen einddatum. Vergeet de spaarkaart niet mee te nemen naar de winkel. Zonder kaart, krijgt u geen stickers.

Zo dan bent u weer helemaal bij 🙂 Ook via onze social media kanalen zijn de laatste activiteiten terug te vinden.