nieuws

Nieuws

Percussie Themaconcert

Percussie Themaconcert

Onze getalenteerde percussiegroep presenteert een sensationeel themaconcert: Evolution. Verwacht een avond vol opwindende ritmes, indrukwekkende percussie en een reeks adembenemende muzikale hoogtepunten!

Muziek
De percussiegroep neemt je mee op een humorvolle muzikale tijdreis door de verschillende periodes van het slagwerk, van de primitieve oorsprong tot de moderne en complexe arrangementen van vandaag. Ervaar de kracht van de drums en geniet met een glimlach van de luchtige wijze waarop we de evolutie van het slagwerk verkennen, als een muzikale reis rond de wereldbol.

Maar dat is niet alles! De avond wordt spectaculair afgesloten door de fantastische coverband The White Blouse Band die je meeneemt op een reis door verschillende bekende hits. Een perfecte afsluiting voor een gezellige avond!

Wanneer 
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Tijd: 19:30 uur
Locatie: De Greune Zaol, Tongerseweg 336, Maastricht

Entreekaart
Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- en dat is inclusief twee verfrissende consumpties! Koop je kaarten in de Greune Zaol of reserveer snel via tickets@hppwolder.nl.

Zet 25 mei om 19:30 uur in je agenda en bereid je voor op een humorvolle muzikale tijdreis rond de wereldbol die je nog lang zal bijblijven! 🥁🎶

En Mestre Sef

En Mestre Sef

Zondagmiddag 14 april aanstaande is het weer zover! Ons jaarlijkse theaterconcert in het Theater a/h Vrijthof vindt dan plaats, met deze keer als thema ‘En Mestre Sef‘.

Muziek
Het is in april een jaar geleden dat onze legendarische oud-dirigent Sef Pijpers op 94-jarige leeftijd overleed. Onze harmonie, de laatste vereniging waar Pijpers chef-dirigent was, heeft heel veel aan hem te danken en wil daarom deze middag o.l.v. Matty Cilissen een muzikale hommage brengen aan de Godfather van de Limburgse blaasmuziek. De muziek wordt afgewisseld met gesproken herinneringen van leerlingen, collega’s en vrienden en met unieke filmbeelden van de maestro zelf.

Na de pauze ligt de nadruk op muziek uit de musicals Miss Saigon en West Side Story met zang van Fenna Ograjensek en Pascal Pittie. Kortom, een gevarieerd en onderhoudend programma.

Wanneer
Op zondagmiddag 14 april 2024 om 16.00 uur brengen de Greune o.l.v. Matty Cilissen in het Theater a/h Vrijthof een programma met dit thema concert.

Entreekaart
Kaarten à €25,- (inclusief pauzedrankje) zijn te bestellen via tickets@hppwolder.nl of  bellen naar Dhr. Lerau Bastiaens, telefoon +316 511 963 22. Dan worden uw kaarten thuisbezorgd. Maar u kunt natuurlijk ook direct bij de Uitbalie van het Theater a/h Vrijthof kaarten kopen. Bestel de kaarten op tijd om verzekerd te zijn van de beste zitplaatsen!

Sponsoren
Voor onze sponsoren (Vrun én Bedrijfssponsoren) zijn er vrijkaarten beschikbaar én organiseren we een sponsorevent, daarvan ontvangen zij nog apart bericht. Nog geen sponsor? Ook voor dit concert zijn speciale project sponsormogelijkheden. Laat het weten via e-mail naar sponsoring@hppwolder.nl

Jeugdleden
Voor onze jeugdleden t/m 17 jaar die niet meespelen tijdens het Theaterconcert is er een speciale actie voor toegang tot het concert, daarvan ontvangen zij ook nog apart bericht.

Wij verheugen ons enorm op het concert en nog meer op uw aanwezigheid.

Drumbandtreffen

Drumbandtreffen

Voor een muzikale afsluiting van een (hopelijk) zonnig voorjaarsweekend nodigen wij u graag uit voor een bijzonder evenement aanstaande zondag 24 maart om 19.00 uur in onze harmoniezaal.

Die avond vindt het inmiddels traditionele jaarlijkse percussietreffen plaats, georganiseerd door beide Wolderse harmonieën. Onze eigen Greune percussiegroep onder leiding van Paul Schrader, zal het programma openen met een krachtig optreden, bestaande uit vijf composities. Dit biedt tevens een voorproefje op het aankomende themaconcert op zaterdag 25 mei. Na de pauze zal het podium worden overgedragen aan Jelle Overheul en de Blouwe, die een scala aan gevarieerde stukken zullen laten horen.

Het worden ongetwijfeld spectaculaire optredens waarop u van harte welkom bent om bij te wonen. De toegang is gratis.

Hieringbiete Konzèr

Hieringbiete Konzèr

Op aswoensdag 14 februari, verzorgt onze Pie & Pow-kapel om 14.11 uur o.l.v. Loek Smeijsters in de Greune Zaol een spetterend Hieringbiete Konzèr.

Terwijl u geniet van een smakelijke haring en een verfrissend drankje, kunt u zich laten meevoeren door de betoverende klanken van authentieke Boheemse blaasmuziek. Voor degenen die nog niet genoeg hebben gehost tijdens carnaval, is er wellicht nog een plekje vrij op de dansvloer voor een vrolijke wals of opzwepende polka. De toegang is gratis.

Alaaf!

C.V. De Greune

 

 

Batteraove Imme I & Lenn I

Batteraove Imme I & Lenn I

Imme I
Imme is geboren op 13 mei 2011. Zij woont samen met haar broer, zus en ouders in Amby. Zij spelen ook allemaal, op haar vader na, bij onze harmonie. Imme speelt bij onze vereniging slagwerk in de drumband, jeugddrumband en jeugdharmonie. Doordeweeks zit Imme in de brugklas op het VMBO Maastricht. Naast het vele muziek maken houdt Imme van knutselen en spelletjes spelen.

Lenn I
Lenn is geboren op 18 januari 2011. Hij woont samen met zijn broertje en ouders op Belfort. Hij begon met trommelen na mee te hebben gedaan met spelen met muziek en speelt nu mee in de drumband en jeugddrumband. Lenn zit in de brugklas op het Bonnefantencollege. Naast het maken van muziek, speelt hij in zijn vrije tijd graag voetbal bij Leonidas.

 

Prins Pieter d’n Ierste

Prins Pieter d’n Ierste

Prins Pieter I en zien prinses Monique

Veurzeen vaan de titularia:
Ingeniatorem Moverum Tympanum

Pieter is gebore op 6 juni 1980 in Mestreech es ajdste in ’n gezin vaan drei keender mèt twie jonges en ’n meitske. ’t Gezin is verhuis nao de Muizeberg in Kanne en heij heet Pieter ziene jäög doorgebrach veurdat ze trök gegaange zien nao Mestreech. Pieter trommelt al vaan jongs aof aon en is sinds 2020 lid vaan de Greune drumband.
Application engineer is zien beroep bij Safan Darley in Lochem. Heer wèrk op opdrachtbasis en programmeert robots en leidt anderen op um dit te kinne gebruuke. Heer heet aoch in Amerika gewèrk en is nog steeds väöl onderweeg veur zien werk.
In Mestreech heet heer ziech gevestig aon de Hierderweeg.
Zien prinses kint heer nog vaan vreuger, zie wao bevrund met zien zusterke. In 2022 höbbe zie zich door MVV weer opnuij getroffe en sinds 11 november 2022 zien zie same. Zie gaon d’r geere same op oet nao de wedstrijde vaan MVV, bezeuke festivals en gaon aovende oet in Mestreech en de Karkol. Pieter is ‘nne echte grappenmaker en zörg veur ‘nne gooie sfeer.

C.V. De Greune – Spek & Ei

C.V. De Greune – Spek & Ei

Spek & Ei
Na de positieve reacties van vorig jaar, is het ook dit jaar weer mogelijk om voorafgaand aan de carnavalsoptocht in Wolder op maandag 12 februari spek & ei te nuttigen in de Greune Zaol vanaf 12:30 uur. In verband met inkoop vragen wij u om u vóór maandag 5 februari aan te melden via: cvdegreune@hppwolder.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw aanmelding en een betaallink; voor het spek & ei vragen wij een bijdrage van €5,-. Hiervoor krijgt u een snee brood met spek en ei en de keuze uit een kop koffie of thee. De opbrengst gaat naar de vereniging.

Gedurende de gehele dag is onze zaal geopend voor een gezellig binnencarnaval.

C.V. De Greune – Batteraovebal

C.V. De Greune – Batteraovebal

Batteraovebal
Aansluitend aan de prinsenreceptie vindt op zondag 4 februari om 14:11 uur het Batteraovebal plaats. Een carnavalsmiddag gericht op alle kinderen en jongeren van de basis- en middelbare school, al zijn degene die deze leeftijd ontgroeid zijn zeker ook van harte welkom. Deze middag zal afscheid genomen worden van het batteraovepaar Remy en Carlijn én wordt ook het nieuw batteraovepaar bekend gemaakt. Daarnaast zijn er dit jaar verschillende spellen te spelen en is er een verkleed- en kleurwedstrijd. Download de Kleurplaat en lever deze in bij het batteraovebal om mee te doen. DJ duo Daylin & Liam zorgen er samen met Frans Theunisz voor dat niemand deze middag stil kan blijven zitten. Ook zullen Lenne en Erin van het winnende jäög vastelaovendsleedsje optreden. Toegang is gratis.

C.V. De Greune – Prinsoetrope

C.V. De Greune – Prinsoetrope

Prinsoetrope
Het nieuwe jaar is pas net begonnen en C.V. De Greune gaat al van start. U wordt van harte uitgenodigd voor het prinsuitroepen dat plaatsvindt op zaterdag 13 januari 2024. Met een feestelijke stoet door Wolder zal het nieuwe prinsenpaar worden opgehaald vanaf Café De Pepel, waarna in de Greune Tempel om 19:11 uur het officiële gedeelte begint. Daarbij zal afscheid worden genomen van Prinses Suzanne I en haar prinsgemaal Bob. Wie de scepter dit jaar mag zwaaien blijft tot dan onbekend, dus zorg dat je erbij bent! Daarnaast heeft C.V. De Greune ook nog een andere verassing in petto, maar ook dat blijft nog even geheim. Na het officiële gedeelte zorgt DJ Nando voor feest en met het duo De Knöppele is gezelligheid gegarandeerd. Toegang is gratis.

De prinsenreceptie zal plaatsvinden op zondag 4 februari om 12:30 uur. Iedereen is dan welkom om het prinsenpaar persoonlijk te komen feliciteren en een toost uit te brengen op een onvergetelijke vastelaovend.

Midwinterconcert 17 december

Midwinterconcert 17 december

 

Zondagmiddag 17 december aanstaande vindt om 15.00 uur het jaarlijkse Midwinterconcert van onze vereniging plaats in de Annakerk aan de Via Regia 100 in Maastricht.

Als voorprogramma verzorgt de jeugdharmonie om 14.30 uur o.l.v. Loek Smeijsters een optreden met veel kerstmuziek. Om 15.00 uur is het de beurt aan onze twintig personen sterke melodische percussiegroep die o.l.v. Paul Schrader voor een spectaculair concert gaat zorgen.
Vanaf 15.30 uur concerteert de harmonie o.l.v. Matty Cilissen. Te horen zijn de Ouverture uit Die Fledermaus, de Roemeense Rapsodie van Enescu en een Beatles-medley. En er is optreden van zanger Serge Gulikers, oud Idols-deelnemer en ook wel bekend als de Maastrichtse Michael Bublé-vertolker. Deze middag brengt hij een groot aantal kerstliedjes van Bublé met begeleiding van de harmonie. De entree is gratis, maar een vrije gave is mogelijk.