nieuws

Nieuws

Alternatieve Kerstmarkt

Alternatieve Kerstmarkt

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan de Kerstmarkt, zoals we die gewend zijn, helaas ook dit jaar niet doorgaan. Daarom heeft ‘de Greune Hobbyclub’ een alternatieve kerstmarkt bedacht. We gaan kerststukken maken op bestelling! De volgende items kunt u bestellen (alles te bestellen op kleur):

1. Groenguirlandes:

 • 1 meter                      € 12,50
 • 1,50 meter                 € 17,50
 • 2 meter                      € 22,50
 • 2,50  meter                € 25,-

2. Groenkransen:                € 22,50 p/s

3. Grafstukken:                    € 15,- p/s

4. Groene tafelstukken:      € 15,- (pot of schaal)

5. Eigen gebakken wafels:  € 3,- voor 5 stuks

6. Zelf gemaakte kaarten:  € 2,20 p/s

 

Bestellen
Uw bestelling graag telefonisch doorgeven op een van onderstaande telefoonnummers:

 • Marlie van Weert: 06-28183722
 • Rien Vrancken: 043-3472336
  Bestelling doorgeven vóór zondag 5 december om 20.00 uur

Afhalen / Betaling

 • waar: Harmoniezaal / Greune Zaol
 • wanneer: zaterdag 11 december tussen 10.00  en 12.00 uur
 • betaling: contante betaling
  Tevens zijn er ook nog handgemaakte artikelen in de zaal te koop

Uiteraard is onze gezellige bar geopend voor een lekker kopje koffie, thee of andere drank en versnapering. De corona-maatregelen worden uiteraard nageleefd:

 • QR-code met identiteitsbewijs
 • 1,50 meter afstand
 • Mondkapje  / Handen ontsmetten

We zien de bestellingen graag tegemoet. Tot ziens bij het afhalen op zaterdag 11 december!

Namens ‘de Greune Hobbyclub’

Corona Nieuws / Update

Corona Nieuws / Update

We maken wederom onzekere tijden door. Het oplaaien van het coronavirus en het aanscherpen van de maatregelen door de overheid waren voor het bestuur aanleiding om bij elkaar te komen. Uitgangspunt is dat we, binnen de richtlijnen, op een veilige manier samen muziek kunnen maken. Jullie gezondheid is het belangrijkste.

Repetities geannuleerd
We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het verplaatsen van diverse ‘avond’-repetities naar een ander / eerder tijdstip zagen we niet als juiste mogelijkheid. Daarom hebben we besloten alle repetities t/m 31 december 2021 niet door te laten gaan. Voor de duidelijkheid, dit geldt dus voor alle onderdelen van onze vereniging (harmonieorkest, percussiegroep / drumband, Pie & Pow-kapel en alle jeugdorkesten)

Uitzondering
De individuele muzieklessen gaan, op een veilige wijze en in onderling overleg wel door. Ook de mogelijkheid voor het laten doorgaan van ‘Spelen met muziek’ op de vrijdagmiddag wordt in overleg met de ouders gedaan. Bij deze uitzonderingen dient rekening gehouden te worden met het feit dat er in ons verenigingsgebouw tussen 17.00 en 05.00 uur geen activiteiten mogen plaatsvinden.

Agenda
De activiteiten die gepland staan t/m 31 december 2021 inclusief het Nieuwjaarsconcert van 2022 worden geannuleerd. Eventueel zal een (jeugd) ensemble de avondmis / heilige mis in Wolder, tijdens de kerstdagen, opluisteren. Tevens wordt er nog nagedacht over een ‘alternatieve’ kerstmarkt.

Op donderdag 16 december beoordelen we de situatie opnieuw, maar we zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de uitkomst van de geplande persconferentie op 14 december. We hopen dat al onze activiteiten snel daarna weer doorgang kunnen vinden. We houden jullie op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Als er vragen en/of opmerkingen zijn naar aanleiding van bovenstaande, laat het ons gerust weten via post@hppwolder.nl

Met vriendelijke groet, en tot een snel weerzien, in goede gezondheid!

Bestuur van Harmonie St. Petrus & Paulus

 

De Haag schùimp, op zekâh!

De Haag schùimp, op zekâh!

“Blazen in de Beurs” en “Blazen aan het Spui” zijn concertseries voor symfonische blaasmuziek op twee iconische concertlocaties in Amsterdam en Den Haag. Harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands uit het hele land vormen de basis van de programmering en dit biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om origineel gecomponeerd repertoire voor blaasorkesten te laten horen aan het grote publiek evenals eigentijdse klassieke muziek. Naast de top van de amateurorkesten in Nederland waren ook professionele orkesten al eerder te gast in deze series. Ons harmonie orkest heeft een aantal jaren geleden deel genomen aan de concertserie “Blazen in de Beurs” in de Amsterdamse Beurs van Berlage en zal dit jaar op 6 november spelen in de concertzaal van het nieuwe Amare Theater in Den Haag als onderdeel van de concertserie “Blazen aan het Spui”. Tickets via www.amare.nl

Pers:
De Limburger:
‘Greune van Wolder’ Maastricht eerste harmonie die akoestiek van peperduur paradepaardje in Den Haag uittest

Klankwijzer:
https://www.klankwijzer.nl/media/archief/klankwijzer_krant_week_43_2021/index.html

Omroep West (Klassiek op West, aankondiging van concert):
https://www.omroepwest.nl/radio/aflevering/klassiek-op-west/270384278

Repetitie:
Beluister een stukje van een wekelijkse repetitie.

 

 

 

Drumbandtreffen Greune Zaol

Drumbandtreffen Greune Zaol

Zaterdag 16 oktober start om 19.00 uur in de Greune Zaol in Wolder het drumbandtreffen.

Al lang onderhoudt onze drumband goede contacten met de drumband van Harmonie Wilhelmina. Zo organiseren ze met enige regelmaat gezamenlijke concertavonden. Na vijf jaar vindt er weer een gezamenlijk concert plaats. Achtereenvolgens treden vanaf 19.00 uur op:

 • Drumband Harmonie Wilhelmina o.l.v. Jelle Overheul
 • Drumband van Harmonie Sint Walburga o.l.v. Roy van Wersch
 • Drumband Harmonie St. Petrus & Paulus o.l.v. Paul Schrader

Het beloven spectaculaire optredens te worden waarbij een grote diversiteit aan melodieuze en traditionele slagwerkinstrumenten te horen zullen zijn. De slagwerkers hopen op grote opkomst.

Tussen de optredens zijn royale pauzes voor een gezellig onderhoud en een drankje. De toegang is gratis.

Tot zaterdag!

Rabobank Clubsupport / Grote Clubactie

Rabobank Clubsupport / Grote Clubactie

Ook dit jaar doet onze vereniging mee aan onderstaande ‘sponsor’-acties. De ‘Grote Clubactie’ gaat over het kopen van loten en bij de ‘Rabobank Clubsupport Actie’ is het de bedoeling dat je de meeste ‘stemmen’ werft. De details van deze acties vind je hieronder. Doe je mee ?

Rabobank Clubsupport
Ben je klant bij de Rabobank? Steun ons dan door je stem uit te brengen via de Rabo ClubSupport. De stemperiode loopt van 4 t/m 25 oktober 2021. Vraag ook bij familie, vrienden en kennissen of zij klant zijn van Rabobank en of zij op onze vereniging willen stemmen! Dit kan via de volgende link www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Dit jaar kun je stemmen op 3 clubs. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht en twee andere favorieten, en stemmen maar!

Het stemmen via de Rabo Bankieren App of Rabo Internetbankieren gaat heel eenvoudig: kies na het inloggen voor Service – Lidmaatschap – Rabo ClubSupport. Vervolgens zie je Harmonie St. Petrus & Paulus! Leden die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een persoonlijke stemcode. 

Grote Clubactie
De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. Het idee is eigenlijk heel simpel. Vanaf de landelijke startdatum op 18 september verkoopt onze vereniging loten € 3,- per stuk. Van de opbrengst gaat 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar de club! Dat is de kracht van de Grote Clubactie, al vanaf het allereerste verkochte lot! Het kan zijn dat leden van onze vereniging al bij je aan de deur zijn geweest, maar mocht dat niet zo zijn, dan is er ook een mogelijkheid om de ‘Grote Clubactie’ – loten van onze vereniging te kopen via de volgende link grote clubactie – loten. Loten kopen is mogelijk tot eind november.

Op woensdag 8 december 2021 vindt de trekking van de Grote Clubactie 2021 plaats onder toeziend oog van de notaris. Er zijn mooie prijzen te winnen!

Stemmen is gratis, maar loten kopen is even een investering. Kijk maar wat het beste past bij jou situatie. Wij zijn wederom zeer dankbaar voor de inzet, het kopen van loten en/of het eventueel stemmen op onze vereniging.

Nieuwe Muzieklessen – Geef je op voor het volgen van nieuwe cursussen!

Nieuwe Muzieklessen – Geef je op voor het volgen van nieuwe cursussen!

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Ook de muzieklessen bij Harmonie St. Petrus & Paulus starten weer.

Spelen met muziek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar
Op vrijdag 3 september starten de lessen Spelen met muziek. De lestijden zijn van 16.30 tot 17.30 uur. De kosten zijn €7,50 per maand (€75,- voor het hele schooljaar). Belangstellende kinderen kunnen zonder verplichting een of twee lessen ‘Spelen met muziek’ uitproberen. Instromen is doorlopend mogelijk.

Solfège/blokfluitcursus voor kinderen vanaf groep 4
De eenjarige solfège/blokfluitcursus geven we ter voorbereiding op een blaas- of slagwerkinstrument. De groepslessen vinden plaats op vrijdagmiddag en starten vanaf vrijdag 1 oktober. De kosten voor deze cursus zijn €75,- voor het hele schooljaar (inclusief blokfluit en lesmateriaal).

Lessen slagwerk of blaasinstrument
Individuele lessen voor slagwerk of een blaasinstrument zijn mogelijk voor kinderen vanaf groep 4 (slagwerk) of groep 5 (blaasinstrument). Het is mogelijk om (gratis) een aantal proeflessen te volgen. De kosten voor het hele schooljaar zijn €480,- voor lessen van 30 minuten per week.

Belangstelling?
Heeft uw (klein)kind belangstelling voor een van deze cursussen of een aantal proeflessen? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen-Vrancken per mail (opleiding@hppwolder.nl) of telefonisch (043-3437111).

‘De Greune’ goed bereikbaar! – Houd de updates / wijzigingen zelf bij

‘De Greune’ goed bereikbaar! – Houd de updates / wijzigingen zelf bij

De zomervakantie zit er voor de meesten van ons (bijna) weer op. Hopelijk hebben we allemaal een fijne vakantie gehad en is iedereen ‘opgeladen’ om er weer vol tegenaan te gaan. Een aantal repetities starten deze week al op, maar vanaf volgende week voor iedereen. Daarom ook dit extra bericht, vanwege de start van reconstructie van de Tongerseweg en daarbij de bereikbaarheid van onze harmoniezaal.

De verkeersmaatregelen
Vanaf 31 augustus wordt de Tongerseweg voor doorgaand verkeer afgesloten. Voor bestemmingsverkeer en bewoners blijft de Tongerseweg bereikbaar via de Maconlaan; er is dan minstens één rijstrook beschikbaar.

‘De Greune’ bereikbaar!
Kom je met de fiets of te voet? Dan verandert er eigenlijk heel weinig. Je kan de harmoniezaal goed bereiken, en vaak ook nog via de ‘normale’ weg. Let wel goed op de aanwijzingen van eventuele verkeersregelaars én verander van route als de werkzaamheden het niet meer toelaten.

Kom je met de auto of ander gemotoriseerd voertuig? Meld je dan bij de eventueel aanwezige verkeersregelaar op de plek die toegang geeft tot de Tongerseweg (Maconlaan, Felix Bockenstraat of Diependaalweg, inrijden via de Medoclaan of Heukelommerweg). Geef aan dat je naar de repetitie gaat en bestemming ‘De Greune’ hebt, dan wordt je doorgelaten. Je vervolgt je weg op aanwijzing van de verkeersregelaar; mocht deze er niet zijn, dan de aanwezige borden volgen.

Links / Updates
Houd de volgende links goed in de gaten voor meer info en direct updates.

We gaan ervan uit dat we met z’n allen een veilige route hebben naar onze harmoniezaal, maar laat het ons gerust weten als er vragen en/of opmerkingen zijn, en zeker wanneer er zich onveilige situaties voordoen.

Muziek in de zaal!

Muziek in de zaal!

Sinds deze week klinkt er ook in de middag weer regelmatig muziek in onze harmoniezaal. De gemeente Maastricht geeft muziekdocenten toestemming om fysieke muzieklessen te geven in verenigingsgebouwen Docenten mogen zelf beslissen of ze hiervan gebruik gaan maken of dat ze de online lessen voorlopig blijven voortzetten. Veel leerlingen en docenten konden echter niet wachten en zijn wekelijks weer in ons verenigingsgebouw te vinden. Uiteraard wordt het corona protocol gevolgd.

Jeugdrepetities weer van start!

Jeugdrepetities weer van start!

Goed nieuws! De repetities van de samenspeelgroep en de jeugdharmonie zijn weer van start gegaan. Op woensdag 7 april was het voor het eerst sinds lange tijd dan ook weer een gezellig druk bij de Greune Zaol. Na een gezondheidscheck mochten de jeugdleden naar binnen. Ze waren allemaal heel enthousiast en in groten getale aanwezig. Ook dirigent Loek Smeijsters is blij dat er weer gerepeteerd mag worden hij was zeer tevreden over het muzikale spel van allen. Loek was van tevoren een beetje bang dat het niveau gedaald zou zijn, maar niets was minder waar. Een groot compliment dus voor alle muziekdocenten die er voor gezorgd hebben dat de muzieklessen online zijn doorgegaan. Ook de jeugddrumband is inmiddels weer begonnen met repeteren waardoor ook op vrijdagavond weer vertrouwde geluiden in de zaal klinken.  De jeugd van 18 jaar en ouder moet helaas nog even geduld hebben, maar we hopen dat we hen ook snel weer mogen verwelkomen.

Renovatie Greune Zaol

Renovatie Greune Zaol

Toen het coronavirus vorig jaar heel Nederland plat legde zag Theo Nelissen, als lid van het stichtingsbestuur, de kans om met het reeds lang geplande groot onderhoud van de zaal te beginnen. Het hele interieur moest geverfd worden en ook het cafégedeelte kon wel een ‘upgrade’ gebruiken, zodat het meer een bruin café zou worden. “De zaal is nu toch leeg en bovendien zijn veel mensen thuis, dus kunnen we dit ook zelf doen, dan hoeven we geen bedrijven in te huren,” aldus Theo.

Het team
Hij verzamelde een klein kernteam om zich heen die bereid waren heel wat uren te werken en die ook over deskundigheid en vaardigheden beschikten: Robert Crauwels, Hans Vangangelt en Laurant Bastiaans. Daarnaast zijn ook vele andere vrijwilligers een aantal dagen komen helpen. Ook architect Luc Coenegracht, indertijd als architect bij Bureau Amory ontwerper van het interieur van de zaal, werd weer bij het project betrokken. In eerste instantie om een nieuwe kleurstelling voor de zaal te kiezen, maar uiteindelijk leverde de wisselwerking tussen de architect en Theo Nelissen en zijn team een omvangrijkere verandering op dan oorspronkelijk de bedoeling was. Beide partijen zijn er achteraf heel tevreden over en prijzen elkaars inbreng.

Al die uren vrijwilligerswerk hebben uiteindelijk geresulteerd in een nieuw geschilderde zaal, een veel lichtere hal en opgeknapte toiletruimten. De houten vloer is geheel opgeschuurd en in de was gezet. Alle verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting en op de vloer in de hal ligt nu vocht absorberend tapijt. Met de donker gebeitste lambrisering, krijtborden, speelse zonwering, en nieuwe zelf gefabriceerde meubelstukken heeft ook het cafégedeelte een grote metamorfose ondergaan.  Op de lange wand heeft de architect op originele wijze de relatie tussen het dorp Wolder en de stad Maastricht gevisualiseerd. Rechts een enorme foto van Wolder, gezien vanaf de Louwberg. Links een foto van het silhouet van Maastricht. Tussen de foto’s in heeft Luc Coenegracht, samen met de bouwploeg een stadspoort vormgegeven, de verbinding tussen stad en dorp. Men mag er de Tongersepoort in zien. Maar men mag die ook de Woldersepoort noemen.

Historie
Wat we tot nu toe in het verenigingsgebouw misten was aandacht voor de geschiedenis van onze club. Er hingen wel wat foto’s maar die historie mocht meer aandacht krijgen, vond Coenegracht en eigenlijk was iedereen het met hem eens. In de voormalige garderobe is daarom een plek gemaakt waar men kan terugblikken in de historie van onze vereniging en waar men bijvoorbeeld concertregistraties kan beluisteren en bekijken. In de twee kamers boven hangen volop foto’s en oorkondes aan de wanden en ook in de hal ligt verwijzing naar de clubhistorie voor de hand. 

Kom kijken
Zoals dat gaat met bouwprojecten duren deze vaak langer dan voorzien. En hier is het hele project ook nog eens gerealiseerd met vrijwilligers, waardoor men afhankelijk is van de beschikbare mankracht. Ook wisselende of nieuwe inzichten over het op te leveren resultaat speelden een rol bij de vertraging. Zo is het zeker geen uitzondering geweest dat een deel dat al helemaal was geverfd later toch nog een andere kleur moest krijgen. Of een plaat die net met veel moeite en doorgedraaide schroefjes eindelijk op zijn plaats was gebracht en even later tóch weer van de plaats moest om een elektriciteitskabel door te kunnen trekken. Maar het resultaat mag er dan ook zijn! Onze muziekanten staan te popelen om weer te repeteren in de fraai gerenoveerde zaal en wie verheugt zich niet op vele gezellige uren in het café? Heeft u het resultaat nog niet gezien, kom dan snel eens langs!