nieuws

Matty Cilissen – Harmonieorkest

Matty Cilissen (1976) kreeg zijn eerste muziekonderricht bij de harmonie van Heukelom (gemeente Riemst), waar hij begon op dwarsfluit.

Na het voltooien van zijn humanioraopleiding en de Muziekacademie van Eisden-Maasmechelen, volgde hij studies aan de conservatoria van Brussel, Gent, Antwerpen, Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven.

Dit resulteerde in vier masterdiploma’s dwarsfluit en directie, waaronder in 2005 cum laude het diploma Symfonische Orkestdirectie aan het Lemmensinstituut.

Tussen 1995 en 2002 dirigeerde hij blaasorkesten in Belgisch-Limburg. Van 2002 tot 2007 was hij tweede dirigent van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden naast Jan Cober. Van 2004 tot en met 2010 dirigeerde hij de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Maasbracht, waarmee hij in 2005 tijdens het WMC, te midden van 25 deelnemende orkesten, de tweede plaats behaalde in de eerste divisie harmonie. Met Maasbracht was hij in 2006 winnaar van het TEMA Tielen Concours en in 2007 van het Certamen te Altea (Spanje).

In 2008 werd hij de opvolger van Pierre Kuijpers als dirigent van de Philips Harmonie.

Eveneens in 2008 werd hij aangesteld als Chef-dirigent bij de Muziekkapel van de Belgische Marine, nadat hij de toelatingsproeven voor Chef-dirigent bij de Belgische Defensie met succes had doorlopen. In 2010 heeft hij deze functie verruild voor die van Chef-dirigent bij de Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

In de loop der jaren verzorgde Matty gastdirecties bij onder andere de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, het Rundfunkblasorchester Leipzig en de Duitse Bläserphilharmonie Süd-West. Ook was hij een aantal jaren repetitor bij het NJO, het Nationaal Jeugd Orkest. Regelmatig dirigeert hij de Muziekkapel van de Belgische Gidsen.

Sinds januari 2010 is Matty Cilissen dirigent van Harmonie St. Petrus & Paulus.