nieuws

Kapellentreffen

18 oktober 2023

Op zondag 29 oktober aanstaande vindt weer het traditionele Kapellentreffen plaats in de Greune Zaol. Vanaf 13.00 uur zorgen diverse blaaskapellen ervoor dat u zich ergens op een weidefeest in Tirol waant, met volop vrolijke Böhmische en Tiroler muziek.

Achtereenvolgens treden op: onze eigen Pie & Pow-kapel o.l.v. Loek Smeijsters, Aajd Koper uit Biesland, de Boskaijer Buben uit Bosscherveld en Powerhakse uit Mestreech. Een groot deel van Powerhakse, jaarlijks te gast op het bekende ‘Woodstock der Blasmusik’ in het Oostenrijkse Ort im Innkreis, bestaat uit muzikanten van onze harmonie.

Aan het eind van de middag zorgen deze kapellen voor een gezamenlijke feestelijke afsluiting, ofwel in goed Nederlands, ein Gesamtspiel.
De toegang is gratis. Behalve drankjes zijn er ook hartige hapjes te verkrijgen. Alle reden dus om zondag 29 oktober ergens tussen 13.00 en 18.00 uur een kijkje te komen nemen. Dirndls of leren broekjes zijn niet verplicht, mag wel natuurlijk.

Leden Pie & Pow-kapel
Overigens kan onze kapel, die onder andere regelmatig in de diverse zorgcentra van Maastricht optreedt, nieuwe leden gebruiken. Dus als u een blaasinstrument bespeelt, ook al is het op een heel bescheiden niveau, dan kom eens kijken en luisteren op de wekelijkse repetitie, op woensdag tussen 20.30 en 22.00 uur.

Met muzikale groeten,

Namens de organisatie ‘Kapellentreffen’ van Harmonie St. Petrus & Paulus