nieuws

Kampioenen!

11 december 2022

Na ruim twee jaar voorbereiden namen de slagwerkers van harmonie St. Petrus &  Paulus afgelopen weekend deel aan het Concours van de Brabantse Bond van muziekgezelschappen. De concertwedstrijd voor slagwerkensembles vond verspreid over twee dagen plaats in theater De Bussel in Oosterhout. Aan het concours deden tien ensembles mee, uit Brabant, Limburg, Friesland en Noord-Holland.

De Maastrichtse percussionisten moesten zondagmiddag aan de bak. Met steun van negentig meegereisde supporters brachten ze drie werken ten gehore, Secret of the valley, Steve’s journey to Madagascar en D’Artagnan, le Siège de Maestricht. Dat laatste stuk is onlangs, speciaal voor hen geschreven, door componist Etienne Houben. Tijdens het optreden werden ook videobeelden vertoond. De twintig slagwerkers van de Greune uit Wolder sleepten onder leiding van dirigent Paul Schrader maar liefst 92 punten in de wacht, goed voor de eerste prijs! Een geweldige prestatie!

“We zijn trots en blij”, aldus de slagwerkers. „We zijn met een heel jonge club en driekwart van ons heeft nog nooit aan een wedstrijd deelgenomen. Dat je dan als winnaar uit de bus komt, is natuurlijk super. We overwegen om ons na dit succes aan te melden voor de Nederlandse kampioenschappen die op 11 februari 2023 plaatsvinden.”

Maar eerst was het tijd voor een feestje. Dat begon al in de bus op weg naar huis maar ook in Wolder had zich bij de Greune Zaol een supportersschare verzameld voor een geweldig (groen) ontvangst. En gefeest werd er dan ook………..tot in de late uurtjes.

Het bestuur en alle leden van harmonie St. Petrus & Paulus willen dirigent Paul Schrader en alle drumbandleden van harte feliciteren met hun overwinning!