nieuws

Opleidingen

Onze vereniging biedt diverse muziekopleidingen aan. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten kunnen via onze vereniging een muziekopleiding volgen. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Spelen met muziek

De cursus ‘Spelen met muziek’ bieden we aan voor kinderen van 3 jaar tot en met 6 of 7 jaar (groep 3 van de basisschool). Op een speelse manier maken de kinderen kennis met muziek onder leiding van een gediplomeerde muziekdocente. Ze bewegen, dansen en spelen met muziek en maken bovendien al kennis met muzieknoten.

De cursus wordt op vrijdag (uitgezonderd schoolvakanties) in onze harmoniezaal gegeven van
16.45 – 17.45 uur. Instroom is doorlopend mogelijk. Ook het volgen van een proefles is mogelijk.
De kosten zijn €100,- voor een heel schooljaar of €10,- per maand.

Interesse?
Voor meer informatie of een proefles kun je een mail sturen naar opleiding@hppwolder.nl of contact opnemen met Marjorie Nelissen tel. 043-3437111 / 06-40347421

 

Blokfluitlessen

Voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool  (en ook voor volwassenen) die nog niets van muziek weten, bieden we solfègelessen met blokfluit aan. Tijdens deze lessen worden de beginselen van de muziek geleerd. De cursusduur is een jaar. Daarna kun je starten met een slagwerk- of blaasinstrument.

Nieuwe cursussen starten – bij voldoende aanmeldingen – in september en februari. De lessen worden op vrijdag in de harmoniezaal gegeven. De lestijd is in onderling overleg tussen 16.00 en 20.00 uur.

Kosten: €100,- voor een hele cursus van een jaar (inclusief lesmateriaal).

Interesse?
Voor aanmelden of meer informatie kun je een mail sturen naar opleiding@hppwolder.nl of contact opnemen met Marjorie Nelissen tel. 043-3437111 / 06-40347421

 

HAFA-Opleiding instrumenten

Wil je starten met het leren van een slagwerk- of blaasinstrument, dan kan dat vanaf groep 4 (slagwerkinstrument) of groep 5 (blaasinstrument). Kun je nog geen noten lezen, dan kun je eventueel eerst kiezen voor het volgen van blokfluitlessen. De harmonie stelt vrijwel altijd een instrument ter beschikking.

Je krijgt individueel les van een bevoegde leraar. De lessen worden gegeven in onze eigen harmoniezaal. Al heel snel nadat je gestart bent met een muziekinstrument, kun je samen met andere leerlingen muziek gaan maken in de samenspeelgroep of jeugddrumband. We verwachten dat je hieraan actief gaat deelnemen.

De kosten zijn €440,- voor 20 minuten per week (alleen voor beginnende leerlingen slagwerk) en €550,- voor 30 minuten per week (schooljaar 2023/2024) Er zijn geen extra kosten voor deelname aan de jeugdorkesten. Ook zijn er tot 18 jaar geen lidmaatschapskosten.

Interesse?
Voor aanmelden of meer informatie stuur een mail naar opleiding@hppwolder.nl of neem contact op met Marjorie Nelissen tel. 043-3437111 / 06-40347421