nieuws

Comités

‘Voor niets gaat de zon op.’ 

Deze uitdrukking kennen we allemaal en dat geldt ook voor onze vereniging. Op diverse fronten zijn vrijwilligers bezig met onmisbare activiteiten, met als doel het leveren van een financiële bijdrage. Dat daarbij ook gezorgd wordt voor een leuke sfeer en gezelligheid is bijkomstig, maar zeker niet minder belangrijk. De afgelopen jaren waren er talloze buffetwerkzaamheden te noteren.  Pinkpop, de Rieuconcerten, Gulpener Hopfeesten, de Greune waren er bij. Andere clubjes die zorgen voor een mooie financiële bijdrage zijn de Hobbyclub, de Carnavalsvereniging en de Papierophaalclub. Hieronder vindt u meer informatie over deze vrijwilligersactiviteiten.

 

De hobbyclub

Dinsdagavond: 20.00 – 22.00 uur
Contactpersoon

  • Rien Vrancken tel. 043-3472336
  • Marlie Van Weert tel. 06-28183722

Gedurende het jaar maken wij in onze hobbyruimte, allerlei tijdloze creaties met de meest uiteenlopende materialen. We gebruiken bijvoorbeeld niet alleen papier, stof en garen, maar ook metaal(draad) en hout. We maken decoraties en objecten voor in en om het huis, wens- en kerstkaarten, bloemstukken en kransen. Iedereen heeft z’n eigen creatieve inbreng. Alles is gerelateerd aan thema’s zoals Carnaval, Pasen, voorjaar, geboorte en herfst, maar vooral aan de kersttijd. Want onze hoofdactiviteit is de organisatie van de jaarlijkse kerstmarkt. Die vindt twee tot drie weken voor Kerstmis in ‘de Greune Zaol’ plaats. Een gezellig evenement waar we al onze creaties ten behoeve van onze harmonie verkopen. Alles unieke stukken, liefdevol en handgemaakt. Die onder het genot van de muzikale klanken van onze jeugdleden in combinatie met een drankje en een versgebakken wafel, worden aangeboden.

In verband met de houdbaarheid van het verse groen, starten we op maandag voor de kerstmarkt met het maken van alle kerststukken, guirlandes en verse kransen. We werken dan in ‘ploegendienst’, ’s morgens,
’s middags en ’s avonds met een aantal externe dames.

In die week kunnen we extra ‘groene vingers’ gebruiken om mooie, eigentijdse kerststukken te maken. Bent u iemand die dat graag doet en zou u ons die week willen helpen, neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Historie

Onze hobbyclub is opgericht in oktober 1999 en bestaat uit een gevarieerde groep van een twaalftal dames, overwegend niet spelende leden van de harmonie. Maar nauw verbonden met de vereniging doordat hun partner of kind(eren) spelend lid zijn bij een onderdeel van harmonie St. Petrus & Paulus.

 

De papierclub

De inwoners van de wijk Daalhof worden elke eerste zaterdagmorgen van de maand gewekt door het geluid van tractoren. Op die dag wordt door een groep mannen (soms ook een enkele vrouw) het oud papier in de wijk opgehaald. Dat gebeurt met behulp van drie tractoren en wagens en daarvoor zijn per keer dan zo’n 15 man personeel nodig. Gelukkig bestaat de groep uit een aantal vaste vrijwilligers (en chauffeurs). De anderen (voornamelijk leden) worden per keer aangeworven en komen hooguit twee keer per jaar aan de beurt. Na afloop is er altijd koffie met vlaai, want zoals gezegd, het sociale aspect is minstens zo belangrijk als de centen. De koffie wordt al vanaf de eerste dag dat we papier ophaalden (juni 2007) gesponsord door de zaalhouder. En de vlaaien nog steeds door onze huisbakker, bakkerij Paulissen in Daalhof.