nieuws

Drumbandtreffen – zaterdag 9 april – Heel – om 19.00 uur

5 april 2022

 

Drumbandtreffen

Op zaterdag 9 april aanstaande zal de drumband / percussie groep een spetterend voorjaarsconcert verzorgen in samenwerking met de drumband van Koninklijke Harmonie van Thorn.
Dit zal plaatsvinden in het cultureel Centrum Don Bosco in Heel (Monseineur Savelbergweg 100), aanvang 19.00 uur, entree vrije gave.

Als eerste verzorgt de jeugddrumband van de Greune onder leiding van Tom Bergmans een optreden met leuke, herkenbare muziek. Vervolgens zal de ‘grote’ drumband van de Greune  het podium betreden. Zij gaan in het najaar op bondsconcours en willen de entourage van deze concertzaal (waar waarschijnlijk dit concours zal plaatsvinden) al eens meemaken. Onder leiding van hun dirigent Paul Schrader zal de groep van 18 percussionisten deels het concourswerk ten gehore brengen, maar daarnaast nog 5 zeer gevarieerde melodische werken.

Tot slot zal de drumband van de Koninklijke Harmonie Thorn aantreden. Dit zal hun eerste concert zijn onder leiding van hun nieuwe dirigent Harold Vinclair. Zij zullen 4 werken opvoeren, met composities gebaseerd op een stuk geschiedenis, een ‘slaapmelodie’ dat uitmond in een levendige compositie, een film, én een muziekthema dat vandaag de dag nog niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid.

Nog wetenswaardig om te vermelden is dat beide dirigenten beroepsmatig spelen in militaire kapellen ( Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ / Orkest van de Koninklijke Luchtmacht)  én als dirigent ook voor de drumbands van hun concertpartner van vandaag gestaan hebben.

Wij staan garant voor een gevarieerde muzikale zaterdagavond