“Jullie worden nog uitgenodigd voor een huldiging op het provinciehuis”, beloofde Gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans tijdens onze WMC-receptie op 31 juli 2017. Wat dat precies voor een huldiging moest worden, daar had hij op dat moment nog geen idee van, erkende hij later. Maar dat het helemaal geen gek idee was om als provincie Limburg de Limburgse WMC-deelnemers in het zonnetje te zetten voor hun prestaties, daar was hij ook the day after nog van overtuigd. Dus ging hij in overleg met Gouverneur Theo Bovens over de vraag hoe ze dit idee vorm zouden geven.

Alle Limburgse deelnemers wonnen goud
En dus waren afgelopen dinsdagavond 28 november delegaties van alle Limburgse WMC-deelnemers uitgenodigd voor een bijeenkomst in de feestzaal van het provinciehuis waar Theo Bovens en Ger Koopmans in gloedvolle toespraken hun waardering uitspraken voor de prestaties van de verenigingen die aan het WMC deelnamen. Meer in het algemeen nog gold die waardering voor al die Limburgse muzikanten en vrijwilligers die de rijke Limburgse blaasmuziekcultuur ook vandaag de dag tot in de kleinste dorpen in stand houden. Bovens deed dat met zijn bekende droge en spitse humor, Koopmans met enthousiaste gedrevenheid.

We werden in de watten gelegd
Alle korpsen mochten een bescheiden waarderingssubsidie en bloemen in ontvangst nemen. De twee Limburgse wereldkampioenen (de drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld en wij dus) ontvingen een minder bescheiden cheque en werden tevens onderscheiden met de gouverneurspenning. Voorafgaande aan de huldiging was er een uitgebreid broodjesbuffet, achteraf waren er drankjes en hapjes.

Chapeau Provincie Limburg voor dit uitstekende en zeer gewaardeerde initiatief!
Bekijk hier foto’s van de huldiging.

HPP-huldiging-provincie

Reacties

Reacties zijn uitgeschakeld.